Головна Новини Суспільство Наука та освіта У Саудівській Аравії знайшли сліди віком в 120 тисяч років: дослідники розповіли, кому вони належать
commentss НОВИНИ Всі новини

У Саудівській Аравії знайшли сліди віком в 120 тисяч років: дослідники розповіли, кому вони належать

Сотні скам'янілих слідів, яким близько 120 тисяч років, були виявлені в Саудівській Аравії. Дослідження в Science Advances свідчить, що вони можуть вказувати на найбільш ранні свідоцтва переміщення людини в цей регіон

23 вересня 2020, 01:50
Поділіться публікацією:

Дослідники знайшли сотні скам'янілих слідів, які проявилися в результаті ерозії осадових порід, під час обстеження стародавнього озера в пустелі Нефуд в Саудівській Аравії. Про це пише CNN.

У Саудівській Аравії знайшли сліди віком в 120 тисяч років: дослідники розповіли, кому вони належать

Серед 376 стародавніх фігур, виявлених навколо озера Алатар, експерти виявили сліди тварин, в тому числі коней, верблюдів і слонів. Найбільш примітними дослідники називають сліди слонів, тому що ці тварини, найімовірніше, вимерли в Ліванті близько 400 тис. років тому. Але що ще більш дивно, дослідники заявили, що вони виявили сім слідів гомонів, які, якщо підтвердяться, можуть бути свідченням самих ранніх датованих свідоцтв існування людського виду на Аравійському півострові.

Дослідники вважають, що сліди відносяться до останнього міжльодового періоду — часу, коли вологі умови сприяли пересуванню людей і тварин по регіону, який переважно складався з пустель.

Вивчивши сліди, експерти прийшли до висновку, що щільна концентрація слідів говорить про те, що тварини зібралися навколо озера в результаті посухи і зменшення кількості води, в той час, як люди могли використовувати цю територію для води і фуражування.

У Саудівській Аравії знайшли сліди віком в 120 тисяч років: дослідники розповіли, кому вони належать - фото 2
У Саудівській Аравії знайшли сліди віком в 120 тисяч років: дослідники розповіли, кому вони належать - фото 3
У Саудівській Аравії знайшли сліди віком в 120 тисяч років: дослідники розповіли, кому вони належать - фото 4

Раніше "Коментарі" писали, що літаючі роботи почнуть досліджувати неприступні гірські райони.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини