Головна Новини Суспільство Наука та освіта У Міністерстві освіти розповіли, скільки коштуватиме рік навчання у ВНЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міністерстві освіти розповіли, скільки коштуватиме рік навчання у ВНЗ

Найдорожчою у нинішньому році стане освіта у Київському національному університеті культури і мистецтв

17 червня 2020, 23:51 comments3237
Поділіться публікацією:

Міністерство освіти і науки України опублікувало інформацію щодо мінімальної вартості навчання на контрактній основі у 160 закладах вищої освіти в нашій країні. Згідно з даними відомства, один рік навчання обійдеться від 6 до 47 тис. гривень. Про це повідомляє прес-служба МОН.

У Міністерстві освіти розповіли, скільки коштуватиме рік навчання у ВНЗ

У повідомленні йдеться, що мінімальна ціна навчання на платній основі не може бути меншою, ніж 60% від суми фінансування, виділеної державою на одного студента, який навчається на бюджетній основі у цьому виші. Так, бакалаврам доведеться заплатити в нинішньому році від 6 до 39 тис. грн. При цьому, в університетах та закладах професійної передвищої освіти навчання обійдеться максимум у 20 тис. гривень. Найбільшу суму за рік навчання доведеться викласти у 9 з майже 100 навчальних закладах.

У Міністерстві освіти розповіли, скільки коштуватиме рік навчання у ВНЗ - фото 2

В Міністерстві освіти заявляють, що мінімальну вартість навчання у ВНЗ вирішили ввести через те, що вартість навчання на контрактній основі часто не відповідає витратам вишу, що, у свою чергу, впливає на якість освіти

Найдорожчою у нинішньому році стане освіта в Київському національному університеті культури і мистецтв. Так, мінімальна вартість одного року навчання у цьому закладі обійдеться у:

- 35 591 грн для молодшого бакалавра;
— 39 546 грн для бакалавра;
— 47 328 грн для магістра.

У Кабміні заявляють, що мінімальна ціна року навчання (індикативна собівартість) враховує доходи людей і не може перевищувати розмір 3 середніх зарплат в області. Такі розрахунки актуальні для 38 найпопулярніших спеціальностей в державних і деяких приватних вишах. Серед таких спеціальностей називають: право, економіку, політологію, менеджмент, маркетинг, міжнародні відносини, дизайн, туризм, спеціальності галузей інформаційних технологій і деякі спеціальності сфери охорони здоров'я (стоматологію, фармацію, педіатрію, тощо).

Раніше "Коментарі" писали, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, за яких умов ЗНО-2020 можуть скасувати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини