Головна Новини Суспільство Наука та освіта У колишній столиці Китаю археологи знайшли найдавніший проспект, якому 2000 років
commentss НОВИНИ Всі новини

У колишній столиці Китаю археологи знайшли найдавніший проспект, якому 2000 років

Вони натрапили на фрагменти старого проспекту і були здивовані

25 вересня 2020, 16:24
Поділіться публікацією:

У Китаї вчені знайшли фрагменти старого проспекту, в давній столиці Лоян. Але, перш ніж приступити до дослідження, експерти провели детальну підготовку і вивчили архівні матеріали. Вони припускають, що вік цих фрагментів може перевищувати 2000 тисячі років, передає видання lenta.

У колишній столиці Китаю археологи знайшли найдавніший проспект, якому 2000 років

Вчені знайшли фрагменти старого проспекту. Фото: unsplash. Видар Нордли-Матисен

Фахівці знайшли стародавню дорогу в середній частині провінції Хенань. Відомо, що ширина проспекту 36 метрів, а довжина — 2,5 кілометри. Вони стверджують, що колись це була стара частина міста, а проспект з'єднував західну і східну його частини. А це означає, що по ньому можна було дійти до обох культурних пам'яток стародавнього Китаю — храмам Сімінмень і Цін'янмень.

Вчені також змогли знайти необхідну інформацію, в якій говорилося про місцезнаходження даного проспекту. А прибувши на місце призначення, вони змогли особисто в цьому переконатися. Експерти провели аналіз збереження знайденої історичної пам'ятки, який показав, що на проспекті залишилися сліди від коліс возів. Поруч з давньою реліквією вони також знайшли багато монет і кілька гробниць, а ще древні кам'яні споруди.

Нагадаємо, "Їх зріст міг перевищувати три метри": палеонтологи з'ясували, хто мешкав на восьмому континенті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини