Головна Новини Суспільство Наука та освіта Технологія майже не змінилася: вчені знайшли найдавніший прес для виготовлення вина
commentss НОВИНИ Всі новини

Технологія майже не змінилася: вчені знайшли найдавніший прес для виготовлення вина

Також вони побачили там насіння винограду

16 вересня 2020, 21:04
Поділіться публікацією:

Група дослідників знайшла на території Лівану давню виноробню, точніше її залишки. Їм вдалося викопати з-під землі найстаріший прес для вина, якому вже близько 2600 років. Відповідно, ця знахідка створювалася ще до нашої ери. Про це пише видання lenta.

Технологія майже не змінилася: вчені знайшли найдавніший прес для виготовлення вина

Найдавніший прес для виготовлення вина. Фото: lenta

Вчені впевнені в тому, що знайдений ними скарб, є одним з найперших артефактів з подібними функціями. Цей факт дозволяє припускати, що в стародавні часи фінікійці не тільки продавали винні вироби, але також активно займалися його виробництвом. І судячи з усього, в чималих кількостях.

Прес був знайдений в місті Телль-ель-Бурак, а також фахівці виявили велику кількість насіння. Вони припускають, що колись це були насіння винограду.

Але найцікавіше, що з'ясували археологи, так це те, що технологія приготування вина з тих пір майже не змінилася. Фінікійці поміщали виноград у велику бочку і топтали його ногами, як прийнято робити це і зараз. З однієї такої бочки вони могли приготувати приблизно 4500 літрів вина, яке потім розливалося в ємності.

Також експерти звернули увагу, що поруч з древньою виноробнею збереглися залишки житлових будівель. Можна навіть собі уявити, як жителі цього міста ходили на роботу і займалися виготовленням вина.

Нагадаємо, вчені з'ясували, що знаходиться за межами Всесвіту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини