Головна Новини Суспільство Наука та освіта Сім дивовижних фактів про Зигмунда Фрейда, які ви могли не знати
commentss НОВИНИ Всі новини

Сім дивовижних фактів про Зигмунда Фрейда, які ви могли не знати

Маловідомі факти про його життя і смерть

19 листопада 2020, 14:03
Поділіться публікацією:

Зигмунд Фрейд був видатним психоаналітиком, але сам страждав від цілого ряду залежностей. Давайте з'ясуємо, які життєві обставини зробили його такою неординарною особистістю.

Сім дивовижних фактів про Зигмунда Фрейда, які ви могли не знати

Зигмунд Фрейд. Фото: bbc.com

Уже в юному віці майбутній гуру психології відрізнявся від своїх однолітків тим, що у нього була сильна тяга до вивчення всього нового. Після закінчення гімназії, він довго не міг зрозуміти, якій професії він готовий присвятити своє життя. І, виявляється, що з самого початку він планував стати юристом.

Фрейд міг за один день викурити 20 сигарет, і попередження лікарів його не зупиняли. У 1923 році фахівці змушені були видалити йому половину щелепи, після того, як виявили ракову пухлину у  роті. Тоді за 16 років йому зробили більше 30 операцій.

Фрейда можна вважати одним з перших драгділерів, тому що в 1880-х він зацікавився маловідомим тоді ще легальним наркотиком, який один німецький військовий лікар використовував як стимулятор для виснажених солдатів. Йдеться саме про кокаїн.

Нацисти вигнали вченого з Австрії та спалили його книги. Коли Німеччина анексувала Австрію, нацисти здійснили наліт на квартиру психоаналітика, а гестапо затримало і допитало його дочку Анну.

Відома книга Фрейда "Тлумачення сновидінь" провалилася, тому що за перші 6 років видавництво реалізувало тільки 351 екземпляр. Сам же автор вважав її найзначнішою і головною своєю роботою.

Фрейд не любив дивитися в очі пацієнтам. Вважається, що він не хотів дивитися їм в очі, тому сидів на стільці поза увагою пацієнта.

Фрейду допоміг померти його друг. У віці 83 років психоаналітик  був сильно виснажений важкою формою раку ротової порожнини, тому  попросив свого друга Макса Шура допомогти йому, коли він зовсім ослабне. Той стримав свою обіцянку, і з дозволу дочки Фрейда Анни вколов йому морфій.

Також видання "Коментарі" розповість, яке просте правило працює в будь-якій ситуації.








Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини