Головна Новини Суспільство Наука та освіта "Розміром з кавову чашку": вчені знайшли скелет предка динозаврів
commentss НОВИНИ Всі новини

"Розміром з кавову чашку": вчені знайшли скелет предка динозаврів

Американські вчені прийшли до висновку, що предок динозаврів міг поміститися на долоні

8 липня 2020, 04:37
Поділіться публікацією:

Сучасники переконані, що динозаври в рази перевершували за розміром слонів і жирафів. Американські вчені днями зробили цікаве відкриття: виявляється, попередник динозаврів зміг би мірятися хіба що з нашим курчам. Про це повідомляє наукове видання Science.

"Розміром з кавову чашку": вчені знайшли скелет предка динозаврів

Тварину Кайнозойської ери назвали Kongonaphon kely, що означає "маленький вбивця комах". Судячи по кістках, які знайшли американські вчені, вона була розміром з кавову чашку.

"Існує загальне сприйняття динозаврів як гігантів. Але це нове тварина дуже близько до розбіжності динозаврів і птерозаврів, і вона вражаюче мала", — говорить палеонтолог Крістіан Каммерер з Музею природничих наук Північної Кароліни.

До цього вважалося, що у всіх ранніх архозавров — великої групи рептилій, в яку входили птиці, крокодили, нептахови динозаври і птерозавры, включаючи Ornithodira, розмір тіла спочатку був приблизно однаковим, а потім почалося збільшення в розмірах. Тепер зрозуміло, що поряд з укрупненням, деякі представники еволюціонували в бік зменшення.

"Хоча динозаври і гігантизм практично є синонімами, аналіз еволюції розмірів тіла у динозаврів та інших архозавров показує, що найбільш ранні відмінності членів групи могли бути меншими, ніж вважалося раніше, і глибока мініатюризація сталася у підстави лінії", — пише команда вчених у новій статті .

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що знаменита японська компанія змінює назву.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини