Головна Новини Суспільство Наука та освіта Речі, які ми використовуємо зовсім не так, як це було задумано
commentss НОВИНИ Всі новини

Речі, які ми використовуємо зовсім не так, як це було задумано

Речі, які пережили друге народження

2 жовтня 2020, 18:51 comments1172
Поділіться публікацією:

Ні для кого не секрет, що безліч геніальних винаходів було придумано зовсім випадково. А є навіть такі, які отримали зовсім інше призначення, ніж задумував автор. Добірка цих речей зможе вас здивувати, тому що раніше вони використовувалися не так, як ми бачимо сьогодні. Про це пише видання adme.

Речі, які ми використовуємо зовсім не так, як це було задумано

Речі, які ми використовуємо зовсім не так, як це було задумано. Фото: pixabay

Підставка під пиво в XIX столітті була придумана для того, щоб накривати його. У ресторанах з літніми верандами вона виявилася просто незамінною, бо захищала пиво від попадання в нього комах.

Речі, які ми використовуємо зовсім не так, як це було задумано - фото 2

Це зараз чай здається нам чимось зовсім повсякденним, а раніше в Китаї його використовували як ліки. А коли чай добрався і до Європи, то їм лікували подагру. Тоді лікарі були впевнені, що цей чудодійний напій допоможе навіть "однією ногою стоячому в могилі".

Речі, які ми використовуємо зовсім не так, як це було задумано - фото 3

У 1808 році капітан Шарль Барб'є створив для військових спеціальний шрифт, який дозволяв розшифровувати повідомлення навпомацки. Тому що навіть запалене світло могло принести небезпеку в таких умовах. А пізніше винахідник зрозумів, що такий шрифт у нагоді не тільки на війні — так з'явився шрифт Брайля.

Речі, які ми використовуємо зовсім не так, як це було задумано - фото 4

А ось солодощі M&M's придумувалися спеціально для військовослужбовців під час Другої світової. Тому що звичайний шоколад починав швидко танути, а ці цукерки не піддавалися сонячним променям завдяки своїй оболонці.

Речі, які ми використовуємо зовсім не так, як це було задумано - фото 5

Фігури з повітряних кульок придумали ацтеки для того, щоб спалювати їх під час жертвоприношень на вершинах своїх пірамід. У ті часи вони служили як символічний подарунок богам.

Речі, які ми використовуємо зовсім не так, як це було задумано - фото 6

Парасолька в Європі та Китаї спочатку призначалася для захисту від сонця. І тільки в 1750 році Джонас Хенвей почав використовувати її так, як це робимо ми — ховався від дощу.

Речі, які ми використовуємо зовсім не так, як це було задумано - фото 7

Капюшон знайшов широку популярність завдяки чернечому ордену капуцинів. Вони використовували цю деталь для того, щоб закривати своє обличчя. В ті часи капюшон символізував невидимість і відступ.

Речі, які ми використовуємо зовсім не так, як це було задумано - фото 8

Після того, як закінчилася столітня війна, вино з регіону Шарант стало набагато гірше продаватися. І щоб воно не так швидко псувалося, хтось придумав робити з нього винний дистилят, який було простіше і дешевше перевозити. Напій виявився ще й досить смачним. Так і з'явився коньяк.

Речі, які ми використовуємо зовсім не так, як це було задумано - фото 9

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, десять покупок, про які люди схильні шкодувати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини