Головна Новини Суспільство Наука та освіта Нобелівську премію з медицини у 2020-му році отримали вчені, які досліджували вірус гепатиту С
commentss НОВИНИ Всі новини

Нобелівську премію з медицини у 2020-му році отримали вчені, які досліджували вірус гепатиту С

Лауреатами Нобелівської премії з фізіології та медицині стали Харві Дж. Альтер, Майкл Хоутон і Чарльз М. Райс

5 жовтня 2020, 13:16
Поділіться публікацією:

Два американських і один британський вчені отримали Нобелівську премію з фізіології та медицини 2020 року за роботу з виявлення вірусу гепатиту С, який викликає цироз і рак печінки. Про це повідомляє Reuters.

Нобелівську премію з медицини у 2020-му році отримали вчені, які досліджували вірус гепатиту С

"До їх роботи відкриття вірусів гепатиту А і В було вирішальним кроком вперед", — йдеться в заяві Нобелівської асамблеї Каролінського інституту Швеції.
Харві Дж. Альтер, Майкл Хоутон і Чарльз М. Райс зробили основоположні відкриття, завдяки яким вдалося ідентифікувати вірус гепатиту С. Вчені отримають премію в розмірі 10 мільйонів шведських крон (1,1 мільйона доларів).

У Нобелівському комітеті також зазначили, що відкриття вірусу гепатиту С виявило причину хронічного гепатиту і зробило можливими проведення аналізів крові та створення нових ліків, які врятували мільйони життів.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що через пандемію коронавірусу у світі та введених повсюдно карантинних обмежень скасована церемонія вручення Нобелівських премій, яка повинна була пройти в грудні цього року. Також скасували й традиційний банкет, який слідував по закінченні церемонії. Комітет повідомив, що онлайн-трансляція, яка буде вестися з мерії столиці Швеції, і де оголосять переможців номінацій, замінить щорічний захід, а нагороди будуть передані лауреатам пізніше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини