Головна Новини Суспільство Наука та освіта Нейробіологи з'ясували, що навчання проходить ефективніше, якщо писати від руки
commentss НОВИНИ Всі новини

Нейробіологи з'ясували, що навчання проходить ефективніше, якщо писати від руки

При написанні від руки виникають оптимальні мозкові хвилі для навчального процесу - вони важливі для запам'ятовування і кодування нової інформації

6 жовтня 2020, 19:16
Поділіться публікацією:

Нейробіологам вдалося з'ясувати цікаву закономірність: нова інформація засвоюється більш ефективно, якщо ми записуємо її від руки. В процесі написання в мозку з'являються мозкові хвилі, які сприяють запам'ятовуванню і кодуванню інформації. Про це пише видання vokrugsveta.

Нейробіологи з'ясували, що навчання проходить ефективніше, якщо писати від руки

Навчання проходить ефективніше, якщо писати від руки. Фото: pixabay

Варто зазначити, що подібні мозкові хвилі також виникають в процесі малювання. А ось під час набору тексту на ноутбуці або комп'ютері нічого подібного не відбувається.

Одна з авторів цього експерименту Одрі Ван Дер Мер розповіла, що хоч написання від руки є досить трудомістким процесом, однак варто його пройти, щоб навчитися правильно засвоювати нову інформацію і розвинути дрібну моторику.

"Якщо ви використовуєте клавіатуру, ви робите одне і те ж рух для всіх букв. При написанні від руки потрібно контролювати дрібну моторику", — додала вона.

Незважаючи на це, фахівці зовсім не говорять, що необхідно забути про сучасні технології, і перейти на написання від руки. Вони рекомендують час від часу практикувати цю навичку, щоб налаштувати свій мозок на навчання.

Нагадаємо, дізнатися свій IQ: вчений створив найкоротший тест в світі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини