Головна Новини Суспільство Наука та освіта Неймовірно: NASA показало відео польоту над Юпітером
commentss НОВИНИ Всі новини

Неймовірно: NASA показало відео польоту над Юпітером

"Юноні" знадобилося п'ять років, щоб дістатися до мети

27 листопада 2020, 16:54
Поділіться публікацією:








Міжпланетний дослідницький зонд "Юнона" (Juno), який був запущений NASA в 2011 році, вивчає Юпітер і його супутники з 2016 року. На те, щоб прибути на місце призначення, "Юноні" знадобилося цілих п'ять років, але довге очікування точно не можна назвати марним.

Неймовірно: NASA показало відео польоту над Юпітером

NASA показало відео польоту над Юпітером. Фото: unsplash

Так, на YouTube-каналі NASA з'явився неймовірний ролик, в якому можна побачити, як "Юнона" пролітає над величезною планетою нашої сонячної системи.

У прес-релізі Національного аерокосмічного агентства США зазначили, що відео вдалося створити завдяки окремим знімкам, які зонд передав вченим на Землю. Цей ролик може нам наочно продемонструвати, як би виглядав справжній політ над Юпітером з борта пасажирського космічного корабля. І подивившись його, ви самі переконаєтеся в тому, що видовище здається просто чимось фантастичним.

Фотографії, які працівники NASA отримали від "Юнони", були зроблені в момент зближення її з Юпітером. Відомо, що це сталося 2 червня цього року. Апарату вдалося наблизитися на мінімальну відстань до найбільшої планети — дистанція між "Юноною" і Юпітером була всього 3.4 тисячі кілометрів.

Отримані унікальні знімки, а тепер і повноцінне відео, дозволять фахівцям детально вивчити гравітаційне і магнітне поля газового гіганта. А також в черговий раз перевірити гіпотезу, згідно з якою у Юпітера є тверде ядро.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, камери зафіксували падіння метеорита.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини