Головна Новини Суспільство Наука та освіта Неймовірно: астрофізики знайшли приховану матерію у Всесвіті
commentss НОВИНИ Всі новини

Неймовірно: астрофізики знайшли приховану матерію у Всесвіті

Дане відкриття вдалося зробити французьким фахівцям

9 листопада 2020, 18:56
Поділіться публікацією:

Фахівцям з Університету Париж-Саклі у Франції вдалося виявити у Всесвіті приховану матерію, про існування якої вони не підозрювали раніше.

Неймовірно: астрофізики знайшли приховану матерію у Всесвіті

Астрофізики знайшли приховану матерію у Всесвіті. Фото: unsplash

Так, астрофізики повідомляють, що знайдена матерія майже наполовину (а саме 40 відсотків) складається з баріонної (звичайної) речовини. Їм також довелося зробити великий обсяг роботи, вивчивши розподіл матерії в галактичних волокнах (або нитках) — космічних структурах. Вони з'єднують скупчення галактик і заповнених газом. Вчені також припускають, що з подібних волокон складається майже вся баріонна матерія нашого Всесвіту, але тільки у формі дифузного газу. Але випромінювання, яке йде від газу, є настільки слабким, що близько половини речовини залишається просто непоміченою.

Приховану матерію експерти знайшли в 15 тисячах космічних волокнах, довжина яких сягає 30-100 мільйонів парсек.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, вчені знайшли "близнюка" Місяця. Фахівці з обсерваторії і планетарію Арма (AOP) в Північній Ірландії використовували Південну Європейську обсерваторію (ESO) і великий телескоп (VLT), щоб з'ясувати якомога більше деталей. Доктор Апостолос Христу передбачає, що знайдений астероїд — це шматок Місяця. Але також не виключається ймовірність того, що це космічне тіло може бути марсіанського походження.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини