Головна Новини Суспільство Наука та освіта Не можна вбивати павуків у будинку: що з цього приводу кажуть вчені
commentss НОВИНИ Всі новини

Не можна вбивати павуків у будинку: що з цього приводу кажуть вчені

Мало кому подобається павутина в будинку, і ще менше захоплення викликає павук, який по ній бігає, але поспішати з висновками точно не потрібно

17 листопада 2020, 14:33
Поділіться публікацією:

Більшість з нас не любить павуків чи просто боїться, тому побачити їх у своєму будинку було б не дуже приємно. Однак вбивати членистоногих точно не варто, і ось чому.

Не можна вбивати павуків у будинку: що з цього приводу кажуть вчені

Чому не можна вбивати павуків. Фото: unsplash

Ентомологи з Університету Північної Кароліни (США) пояснюють, що у світі навряд чи існують будинки, в яких ви б не побачили хоч одного маленького павучка. Спеціалісти, групу яких очолив Метт Бертоне, перевірили кілька десятків будинків, щоб переконатися в цьому особисто.

"Павуки — це дуже важливі для екосистеми вашого будинку членистоногі. Вони поїдають комах майже всіх видів, і можуть позбавити ваше житло, наприклад, від мух і комарів. Плюс павуки не гребують і представниками свого ряду. Більшість комах, на яких полюють павуки, можуть представляти ту чи іншу загрозу для людського життя", — резюмував керівник наукового експерименту.

З цього випливає висновок, що павуки хоч і можуть здаватися нам неприємними або навіть огидними, вони оберігають нас від шкідливих комах. Саме тому в наступний раз не поспішайте вбивати їх. Тим більше, що наших будинках зазвичай селяться цілком нешкідливі для нас павуки — наприклад, тенетники та сінокосці.

"І не вірте в міфи про те, що павуки лазять по вас, коли ви спите — сопіння і хропіння відлякують членистоногих", — підсумували вчені.

Також видання "Коментарі" розповість, вчені закликають не вбивати павуків будинку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини