Головна Новини Суспільство Наука та освіта Найжахливіші і найсміливіші експерименти в історії
commentss НОВИНИ Всі новини

Найжахливіші і найсміливіші експерименти в історії

Експерименти цих дослідників досі вважаються одними з найжахливіших в історії

25 листопада 2020, 16:48
Поділіться публікацією:

Звичайно ж, якби людство боялося проводити нові експерименти, то про нові технології та прогрес не було б і мови. Але необхідно вловлювати тонку грань між необхідністю отримати нову інформацію і мораллю, якою потрібно для цієї інформації пожертвувати. Пропонуємо вам ознайомитися з найжахливішими експериментами, які були в історії нашого світу.

Найжахливіші і найсміливіші експерименти в історії

Найжахливіші наукові експерименти. Фото: popmech.ru

Проект "Стормфьюрі" — вкрай невдала спроба управління погодою, яка була проведена в середині XX століття. Хімік Ірвінг Ленгмюр з'ясував, що якщо обсипати штормові хмари йодидом срібла, вони проллються дощем в потрібному місці. Але сталося все трохи по-іншому: ураган попрямував до Побережного міста Саванна, через що загинули сотні людей.

Слон під ЛСД. Вчені з Оклахома-Сіті вирішили дізнатися, як буде поводитися слон, якщо вколоти йому ЛСД. Але вони не розрахували дозу, і не минуло й години, як тварина померла.

Воскресіння мертвих. Дослідник Роберт Корніш з 1932 до 1948 року проводив експерименти по реанімації мертвих істот. Він проводив свої експерименти на собаках, розгойдуючи тіла на рухомому столі з паралельною ін'єкцією адреналіну та антикоагулянтів. Потім він планував повторити щось подібне і з людьми, але йому не вдалося реалізувати цей план.

"Трініті" — саме так називалося перше у світі випробування ядерної зброї, випробування якого пройшло 16 липня 1945 року в штаті Нью-Мексико. І зовсім скоро точно таку ж ядерну зброю було скинуто на Нагасакі та Хіросіму.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, кілька міфів про людське тіло, в які пора перестати вірити.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини