Головна Новини Суспільство Наука та освіта На Місяці може виявитися більше води, ніж передбачалося раніше, - NASA
commentss НОВИНИ Всі новини

На Місяці може виявитися більше води, ніж передбачалося раніше, - NASA

Раніше дослідники припускали, що вода може бути тільки на зворотному боці Місяця

26 жовтня 2020, 22:14
Поділіться публікацією:

На Місяці може бути більше води, ніж вважалося раніше, в тому числі й на його сонячній стороні. Ця вода може бути використана як ресурс під час майбутніх місій, в тому числі після повернення людей на Місяць в рамках програми "Артеміда". Результати дослідження опубліковані в журналі Nature Astronomy, а також їх представили під час пресконференції NASA в понеділок. Про це повідомляє CNN.

На Місяці може виявитися більше води, ніж передбачалося раніше, - NASA

Дослідження засноване на даних, зібраних місячним розвідувальним орбітальним апаратом NASA, який знаходиться на орбіті Місяця з червня 2009 року, а також стратосферною обсерваторією агентства для інфрачервоної астрономії бортового телескопа SOFIA, яка розміщується на борту літака Boeing 747.

Дослідники виявили молекули води в південній півкулі Місяця — в кратері Клавій, який видно з Землі. Дані NASA свідчать про те, що в кубічному метрі місячного грунту міститься близько 0,3 літра води. Раніше вчені припускали, що вода може бути на зворотному боці Місяця, яку не освітлюють сонячні промені.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що компанія Nokia заявляє, що буде співпрацювати з NASA для створення першої мережі стільникового зв'язку на Місяці. Мета програми — забезпечити довгострокову присутність людини на Місяці в якості розминки для польотів на Марс.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини