Головна Новини Суспільство Наука та освіта Лайфхак: як за допомогою чайного пакетика і скотча ліквідувати витік повітря на МКС
commentss НОВИНИ Всі новини

Лайфхак: як за допомогою чайного пакетика і скотча ліквідувати витік повітря на МКС

Нестача кисню могла плачевно закінчитися для астронавтів

16 жовтня 2020, 22:42
Поділіться публікацією:

Чайний пакетик допоміг ліквідувати витік повітря на Міжнародній космічній станції. Про це розповіли в трансляції NASA.

Лайфхак: як за допомогою чайного пакетика і скотча ліквідувати витік повітря на МКС

Фото: NASA

Пошкодження в корпусі станції, через яке відбувався витік повітря, турбувала астронавтів уже рік, але вони не могли його виявити. За цей період кількість повітря, що втрачалося, зросло у два рази — з 270 до 540 грамів на добу, а у вересні цього року склало майже 1,5 кг.

Для ліквідації пошкодження були вжиті серйозні заходи — 14 жовтень 2020 року на МКС для допомоги вилетів пілотований корабель "Союз МС-17" — він доставив обладнання для більш ретельного дослідження і спеціальний матеріал для герметизації модуля, але, на жаль, навіть це не допомогло виявити злощасну щілину.

Зрештою виявити тріщину вдалося за допомогою пакетика чаю. Завдяки встановленим камерам, у напрямку його польоту в невагомості, вдалося з'ясувати, що повітря виходить в місці розташування апаратури системи зв'язку. До речі, дороге обладнання, доставлене напередодні, не знадобилося — витік вдалося ліквідувати, заліпивши щілину банальним скотчем.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що вчені з Оксфорда створили тест, що визначає COVID-19 в організмі людини за 5 хвилин.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини