Головна Новини Суспільство Наука та освіта Коли люди зустрінуться з іншопланетянами: астроном дав відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли люди зустрінуться з іншопланетянами: астроном дав відповідь

Астроном сліпо сподівається, що зустріч скоро станеться

1 грудня 2020, 22:00
Поділіться публікацією:

Людство продовжує вивчати глибини космосу і намагається знайти сліди позаземної цивілізації, але поки все марно. Відомий астрофізик Сет Шостак вірить, що контакт з прибульцями відбудеться і навіть припустив, коли це може статися.

Коли люди зустрінуться з іншопланетянами: астроном дав відповідь

зустріч з інопланетянами (фото з відкритих джерел)

Експерт, який працює в організації SETI, яка займається пошуком позаземного життя, каже, що до 2036 року людство знайде іншопланетян. Він каже, що зараз це важко зробити через те, що комп'ютери, які обстежують сигнали з космосу, мало потужні. Але якщо їх швидкість обробки даних буде подвоюватися кожні два роки, то можна буде вивчити мільйон зоряних систем, і за словами вченого, цього буде достатньо, щоб "щось знайти".

Цікаво, що попри всю впевненість своїх слів, Шостак вирішив посперечатися лише на чашку кави, що контакт з прибульцями дійсно трапитися до 2036 року.

Астрофізик каже, що в останні десятиліття людство зробило великий крок у вивченні космічного простору і якщо просуватися такими темпами й далі, то ми зможемо зробити безліч великих відкриттів.

Нагадаємо, що Китай буде шукати інопланетян за допомогою гігантського сферичного телескопа, який був запущений в експлуатацію в січні 2020 року. Але для того, щоб фіксувати сигнали з далеких галактик його ще потрібно модернізувати.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені з Оксфордського університету провели дослідження, щоб з'ясувати, чи хочуть люди зустрітися з інопланетними істотами. Результати опитування показали, що люди готові йти на контакт з прибульцями, при чому чоловіки проявили до цієї теми більший інтерес, ніж жінки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини