Головна Новини Суспільство Наука та освіта Китай запустить найбільший телескоп для пошуку інопланетного життя
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай запустить найбільший телескоп для пошуку інопланетного життя

Чутливість нового телескопа вище аналогів в 2,5 рази

2 червня 2020, 13:55 comments1943
Поділіться публікацією:

Китай посиленими темпами розвиває свою програму освоєння космосу. Така інформація з'явилася в науковій газеті КНР Science and Technology Daily.

Китай запустить найбільший телескоп для пошуку інопланетного життя

Запуск найбільшого у світі телескопа запланований на вересень поточного року, однак більш конкретну дату уряд поки не називає. Телескоп отримав назву FAST (Five hundred meter Aperture Spherical Telescope — "Сферичний телескоп з апертурою п'ятсот метрів"). З його допомогою Китай сподівається досліджувати космос на предмет позаземного життя. Китайські вчені стверджують, що їх дітище має у 2,5 рази кращу чутливість, ніж сучасні аналоги, такі, як телескоп Arecibo Observatory.

Перші випробування телескопа провели в січні 2020 року, однак пізніше його вирішили модернізувати. Вартість нового телескопа складає 185 млн доларів.

Як повідомляв портал "Коментарі", астрономи знайшли потенційно населену екзопланету розміром з Землю в 300 світлових роках від нас. Згідно з новим дослідженням, з 2681 екзопланет, виявлених космічним телескопом NASA Kepler в період між 2009 і 2018 роками, вона найбільш близька за розміром і, можливо, температурі до нашій власній планеті. Екзопланети — це ті, які були знайдені на орбіті за межами нашої Сонячної системи. Дослідники нещодавно виявили планету в архівних даних, зібраних Kepler.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини