Головна Новини Суспільство Наука та освіта Глобальне потепління: температура продовжує рекордно підвищуватися
commentss НОВИНИ Всі новини

Глобальне потепління: температура продовжує рекордно підвищуватися

Всесвітня метеорологічна організація стурбована темпами зростання глобальної температури

11 липня 2020, 11:27 comments1191
Поділіться публікацією:

Річна глобальна температура може перевищити 1,5 градуса Цельсія вище доіндустріальних рівнів протягом наступних п'яти років, кажуть нові кліматичні прогнози Всесвітньої метеорологічної організації (ВМО). Про це пише CNN.

Глобальне потепління: температура продовжує рекордно підвищуватися

У відповідності з Паризьким угоди по клімату 2015 року, країни зобов'язалися скоротити виробництво вуглецю і зупинити глобальне потепління нижче 2 градусів за Цельсієм і, якщо це можливо, нижче 1,5 градусів за Цельсієм до кінця сторіччя, щоб уникнути найгірших наслідків зміни клімату.

Але згідно зі звітом ВМО, існує близько 20% ймовірності того, що один з наступних п'яти років буде принаймні на 1,5 градуси за Цельсієм тепліше, ніж доіндустріальні рівні, причому ймовірність цього постійно збільшується.

Річна глобальна температура, ймовірно, буде щонайменше на 1 градус Цельсія тепліше, ніж доіндустріальні рівні, і останні п'ять років були найтеплішими в історії.

У 2020 році в Арктиці, ймовірно, більш ніж в потеплішає два рази в порівнянні з середньосвітовими рівнем, і багато частині Південної Америки, Південної Африки і Австралії можуть стати суші, ніж у недавньому минулому, йдеться в повідомленні ВМО.

Існує 70% ймовірність того, що один або кілька місяців протягом наступних п'яти років будуть, щонайменше, на 1,5 градуси Цельсія тепліше, ніж доіндустріальні рівні, йдеться в оцінці ВМО.

Протягом 2020-2024 років східна частина Південної Америки, швидше все, буде більш сухий, высокоширотные регіони – більш вологими, а в Північному Північноатлантичному регіоні можуть переважати сильні західні вітри, що може призвести до більшої кількості штормів в Західній Європі.

Прогноз враховує природні зміни, а також вплив людини на клімат, але не враховує зміни у викидах парникових газів в внаслідок блокування Covid-19 по всьому світу.

Нагадаємо, в XXI столітті підйом рівня моря буде куди більш сильним, ніж вважали раніше, що призведе до катастрофічних наслідків для острівних держав.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини