Головна Новини Суспільство Наука та освіта Фахівці Технологічного інституту Джорджії представили слуховий апарат вартістю 1 долар
commentss НОВИНИ Всі новини

Фахівці Технологічного інституту Джорджії представили слуховий апарат вартістю 1 долар

Гаджет винайшла людина, що має серйозні проблеми зі слухом з дитинства

28 вересня 2020, 23:31
Поділіться публікацією:

У США, команда фахівців з Технологічного інституту Джорджії представила слуховий апарат, який можна зібрати з комплектуючих вартістю всього один долар. Про це розповідає портал Sci Tech Daily.

Фахівці Технологічного інституту Джорджії представили слуховий апарат вартістю 1 долар

Джерело: Sci Tech Daily

Так, повідомляється, що по всьому світу близько 230 млн чоловік у віці від 65 років виникають труднощі у відмінності певних звуків, таких як писк електронних приладів, або певні приголосні. Літнім людям іноді важко зрозуміти мову співрозмовника, а фонові шуми стають незрозумілими і відволікаючими. Такі процеси можуть, на думку лікарів, прискорювати спад когнітивних здібностей.

"Головна проблема існуючих слухових апаратів — це їх ціна, оскільки середня вартість пристрою становить близько 4700 доларів, а їх бюджетні аналоги коштують близько півтисячі", — підкреслюють співробітники інституту.

Щоб знизити вартість слухових апаратів, розробники відмовилися від дорогих цифрових сигнальних процесорів і встановили замість них електронні фільтри для регулювання частотних параметрів.

Провідний автор розробки Сохам Сінха і сам страждає втратою слуху.

"Я народився з втратою слуху і не користувався слуховими апаратами до закінчення середньої школи. Цей проект надав мені можливість дізнатися, що я можу зробити, щоб допомогти іншим людям, які знаходяться в тій же ситуації, що і я, але не мають ресурсів для придбання слухових апаратів", — заявив Сінха.

У той же час, у пристрої є і певні мінуси: поки його розмір більше, ніж у аналогів, а очікуваний термін експлуатації — півтора роки. Заміна батарей в пристрої проводиться раз в три тижні.

За запевненнями авторів гаджета, вони продовжують працювати над удосконаленням пристрою. Найближчим часом вони збираються випустити компактну версію, а потім перейти до клінічних випробувань.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що на території державного заповідника "Меджибіж", який розташований в Хмельницькій області, вченим вдалося знайти стародавні залишки фортеці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини