Головна Новини Суспільство Наука та освіта До кінця XXI століття в Україні залишиться всього 17,6 млн осіб, - дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

До кінця XXI століття в Україні залишиться всього 17,6 млн осіб, - дослідження

Згідно з дослідженням авторитетного видання The Lancet, народжуваність в Україні впаде до 1,7 дитини на жінку

17 липня 2020, 17:07
Поділіться публікацією:

Вчені медичного журналу The Lancet розрахували кількість українців до 2100 року. На жаль, прогноз невтішний: через 80 років в Україні залишиться всього 17,6 млн жителів, тоді як зараз ця цифра перевищує 40 млн осіб, пише видання.

До кінця XXI століття в Україні залишиться всього 17,6 млн осіб, - дослідження

Зазначимо, що прогноз базується на інформації про репродуктивну здатність населення країн, смертність, міграцію та інших показниках бази даних проекту Global Burden of Disease від Всесвітньої організації охорони здоров'я і приватних благодійників, в тому числі фонду Білла і Мелінди Гейтс. Вчені з The Lancet вважають, що в 2064 році в світі буде більше 9,37 млрд осіб, проте після цього населення буде скорочуватися і до кінця століття складе не більше 9-ти млрд. Експерти Вашингтонського університету переконані, що до кінця XXI століття знизиться рівень народжуваності, і в Україні це призведе до чисельності населення у 17,6 млн. Обґрунтували це тим, що зараз бідні країни, до яких зарахували і Україну, дають основний приріст населення. А це, вважають дослідники, призведе до широкого поширення контрацептивів. Таким чином, через 80 років середній рівень народжуваності впаде до 1,7 дитини на жінку.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що, згідно з прогнозами, в 2063 році Великобританія досягне піку в 75 млн, а до 2100 року жителів стане на 4 млн менше. А ось населення країн Африки на південь від Сахари через 80 років може потроїтися до більш ніж 3 млрд осіб. Нігерія стане другою за величиною країною в світі з населенням 791 млн осіб.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини