Головна Новини Суспільство Наука та освіта Чому Ван Гог відрізав собі вухо: вчені встановили нову причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Ван Гог відрізав собі вухо: вчені встановили нову причину

Фахівці детально вивчили листи художника, перш ніж зробити висновки

4 листопада 2020, 19:13
Поділіться публікацією:

Експерти з Університетського медичного центру Гронінгена заявили, що знайшли нову причину, чому нідерландський художник Вінсент Ван Гог відрізав собі вухо.

Чому Ван Гог відрізав собі вухо: вчені встановили нову причину

Вінсент Ван Гог. Фото: marieclaire

Так, фахівці детально вивчили листи, який він писав, і це наштовхнуло їх на нову думку. Вони припускають, що художник зважився на такий сміливий крок, тому що у нього була алкогольна абстиненція. Експерти з'ясували, що Ван Гог двічі впадав в стан марення, коли хотів відмовитися від алкоголю.

Художник страждав від біполярного розладу і прикордонного розладу особистості, які, як вважає більшість вчених, і стали причиною того, що він самостійно себе покалічив. Наукове дослідження показало, що у нього не було шизофренії, але лікарі живописця неодноразово підтверджували, що у нього була прихована епілепсія.

Фахівці резюмували, що Вінсент любив "применшувати чи навіть прикрашати певні речі" в думках, які викладав на папері. Саме тому вони акцентували увагу на тому, що до висновків, які вони зробили, варто ставитися дуже обережно. Тому що досить важко відшукати істинну причину того, чому художник позбавив себе одного вуха.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чому "каракулі" одного з найпопулярніших художників продаються за мільйони доларів. Сай Твомблі відомий всьому світу завдяки вмінню максимально креативно висловлювати свою творчість на полотні. Його манера відрізняється від інших художників тим, що він малює різні лінії, подряпини і написи в хаотичному порядку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини