Головна Новини Суспільство Наука та освіта Чому дітям корисно грати у відеоігри
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому дітям корисно грати у відеоігри

Відеоігри зміцнюють пізнавальні навички

24 вересня 2020, 10:00
Поділіться публікацією:

Сучасні діти вміють, і активно користуються різними гаджетами та вільний час проводять за відеоіграми. Багато батьків виступають проти такого способу життя й обмежують час дітей за екраном телефону або комп'ютера. Але недавнє дослідження вчених довело, що відеоігри корисні для мозку, передає Frontiers in Human Neuroscience.

Чому дітям корисно грати у відеоігри

В експерименті взяло участь 27 осіб у віці від 18 до 40 років, у яких був великий досвід в проходженні різного жанру ігор. Добровольці повинні були протягом місяця грати в Super Mario 64 на Nintendo. До початку дослідження учасників протестували, перевіривши їх пам'ять і когнітивні навички. Такі тести повторили в кінці тренінгу і через 15 днів після його закінчення.

Виявилося, що добровольці, які в дитинстві були завзятими "геймерами" більш швидко та ефективно виконували завдання, пов'язані з пам'яттю. Вони краще запам'ятовували інформацію і використовували її, щоб отримати результат. А ті, хто в дитинстві не грав у відеоігри, не отримали від експерименту ніякої вигоди, тому що були повільніше інших.

Кандидат наук Марк Палаус зазначив, що відеоігри є непомітним фактором, який допомагає зміцнити наші пізнавальні навички, тому що в мозку активує зони, які  відповідають за увагу та інші процеси.

При цьому, експерти відзначають, що різні жанри ігор по-різному впливають на когнітивні функції людини.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як вибрати корисний мультфільм для дитини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини