Головна Новини Суспільство Наука та освіта Чи будуть звільняти вчителів-пенсіонерів: нові правила роботи
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи будуть звільняти вчителів-пенсіонерів: нові правила роботи

В Україні вчителі пенсійного віку працюватимуть за строковим контрактом

12 червня 2020, 11:30 comments11026
Поділіться публікацією:

У Мережі активно обговорюють ризик масового звільнення вчителів пенсійного віку через введення нових правил роботи. Натомість у парламенті запевнили – ніхто не звільнятиме вчителів-пенсіонерів. Про це розповів голова парламентського комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, йдеться в офіційному Telegram-каналі "Слуга народу".

Чи будуть звільняти вчителів-пенсіонерів: нові правила роботи

За його словами, на вчителів та директорів шкіл чекає одне нововведення – їх автоматично переводитимуть на строковий контракт. Це означає, пояснив Бабак, що держава замовлятиме в них вчительські й управлінські послуги, а далі укладатиме трудову угоду, де засвідчуватиме готовність за це платити.

Повідомляється, що такий типовий контракт – це додатковий захист. У документі будуть чітко прописані гарантовані виплати: розмір зарплати, всі передбачені для працівника надбавки та пільги. Поряд з цим, контракт зафіксує для вчителів і директорів їхні обов’язки. У разі невиконання яких контракт переглядатимуть.

Бабак наголосив, що така практика існує в усьому світі, мовляв, договори стимулюють працівників виконувати свою роботу відповідальніше. Зазначається, що в нашій країні за такою системою вже працюють викладачі університетів і ректори.

Нагадаємо, завершується додаткова реєстрація на ЗНО-2020.

Раніше ми писали, як з вересня зміниться навчання у школах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини