Головна Новини Суспільство Наука та освіта Астрономи знайшли планету-вигнанця, яка досягає розмірів Землі
commentss НОВИНИ Всі новини

Астрономи знайшли планету-вигнанця, яка досягає розмірів Землі

Подібні небесні тіла неможливо побачити за допомогою традиційних методів

30 жовтня 2020, 14:08
Поділіться публікацією:

Фахівці виявили в космічному просторі нову планету, яку за розмірами можна порівняти з нашою. Стаття про це вже опублікована в журналі Astrophysical Journal Letters, передає видання lenta.

Астрономи знайшли планету-вигнанця, яка досягає розмірів Землі

Астрономи знайшли планету-ізгой. Фото: unsplash

Не так давно вчені з'ясували, що в космічному просторі існує багато планет-вигнанців, які не прив'язані до жодної зірки. Але знайдена планета OGLE-2016 BLG-1 928 виявилася найменшою з усіх, які були відкриті до цього. Також експерти додали, що ці планети не обертаються навколо свого сонця, а тому їх не можна знайти по тіні. А крім цього, вони не виділяють ніякого випромінювання.

Новий же об'єкт вченим вдалося побачити завдяки методу "гравітаційного мікролінзування", який викривляє світло від інших небесних тіл. Вони додають, що розмір планети-вигнанця досягає розмірів Землі або Марса.

Астрономи дійшли  висновку, що подібні планети можуть з'являтися через пил і густий газ. Вони впевнені в тому, що це відкриття допоможе в майбутньому за допомогою наземних телескопів виявити багато подібних знахідок.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, вчені зафіксували величезні спалахи в атмосфері Юпітера. Вони абсолютно впевнені в тому, що подібне явище ніяк не можна вважати звичайними блискавками. Тому як в ньому переважали ультрафіолетові спалаху серії Лаймана, які з'являються через перехід електронів з порушених енергетичних рівнів в атомі водню на перший. Ці дані дозволили фахівцям припустити, що вони зафіксували TLE.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини