Головна Новини Суспільство Наука та освіта Археологи виявили в Перу зображення кішки віком в 2000 років
commentss НОВИНИ Всі новини

Археологи виявили в Перу зображення кішки віком в 2000 років

Дослідники вважають, що фігура з'явилася між 200 і 100 роками до нашої ери

20 жовтня 2020, 02:45
Поділіться публікацією:

Величезна котяча фігура, вирізана на посушливому схилі пагорба більше 2000 років тому, була виявлена на півдні Перу, повідомляє Міністерство культури країни. Про це пише CNN.

Археологи виявили в Перу зображення кішки віком в 2000 років

Стародавній геогліф довжиною в 37 метрів є частиною ліній Наска-колекції сотень загадкових творів мистецтва, вигравіруваних на плато на південь від Ліми.

Кішка приєднується до безлічі інших зооморфних малюнків, знайдених по всьому ландшафту регіону за останнє століття, включаючи зображення колібрі, мавпи та пелікана. Малюнок виявили під час ремонтних робіт на спостережному майданчику для туристів.

Після проведення очисних і консерваційних робіт археологи виявили ряд ліній шириною від 30 до 40 сантиметрів. Стиль твору мистецтва передбачає, що він був створено між 200 і 100 роками до нашої ери, в пізній період Паракаса, йдеться в повідомленні Міністерства.

Цей регіон представляє інтерес для істориків з 1920 — х років, коли Перуанський археолог Торібіо Мехія Ксесспе вперше виявив таємничі лінії, вирізані на ландшафті. Зі збільшенням кількості авіаперельотів в 1930-х роках були відкриті нові твори мистецтва і дослідники продовжували відкривати нові лінії, а також розвивати теорії про те, як і чому вони були створені.

Зовсім недавно, в 2019 році, дослідники з японського університету Ямагата виявили в цьому регіоні більше 140 геогліфів за допомогою 3D-зображень.

Раніше "Коментарі" писали, що палеонтологи, досліджуючи високогірне плато в Центральних Андах в Перу, виявили скам'янілий стовбур дерева, віком 10 млн років, який був закопаний під вулканічними породами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини