Головна Новини Суспільство релігія Незважаючи на заборони, паломники-хасиди збираються відвідати Умань
commentss НОВИНИ Всі новини

Незважаючи на заборони, паломники-хасиди збираються відвідати Умань

Президент Фонду імені Рабі Нахмана Натан Бен-Нун не допускає думки, що Зеленський заборонить хасидам в'їзд до Умані

20 серпня 2020, 17:20 comments1663
Поділіться публікацією:

Хасиди-паломники мають намір приїхати у вересні до Умані на святкування Рош ха-Шана, якщо не буде прямої заборони української влади. Про це повідомляє "Страна.ua "з посиланням на юриста фонду імені Рабі Нахмана Ірину Рибницький.

Незважаючи на заборони, паломники-хасиди збираються відвідати Умань

фото: Varlamov.ru

"Влада закликала хасидів утриматися від паломництва до Умані. Нічиї права ніхто не обмежує. Всі паломники дотримуються законів України, включаючи ті, які пов'язані з коронавірусом. Та й святкування Рош ха-Шана масовим заходом як таким не є — це просто прийом гостей", — заявила Ірина Рибницький під час сьогоднішньої прес-конференції.

Крім сказаного, в єврейському співтоваристві додали, що "в Україні все, що не заборонено — дозволено", а офіційна позиція Кабміну у відношенні приїзду хасидів носить рекомендаційний характер.

Президент Фонду імені Рабі Нахмана Натан Бен-Нун на прес конференції в Умані заявив, що "якщо місто закриють, для хасидів це буде традегія".

"Деякі весь рік збирають гроші, щоб приїхати в Умань на Рош ха-Шана. Приділяють для цього величезні зусилля. З боку уряду ми бачимо розуміння нашого бажання бути тут на Рош ха-Шана. Я не допускаю думку, що уряд або президент України заборонить нам в'їзд до Умані. Зі свого боку ми гарантуємо, що всі заходи з протидії коронавірусу будемо виконувати. Ми пам'ятаємо, що ми тут — гості. І хочемо бути бажаним гостями ", — сказав він.

Нагадаємо, що щороку близько 50 тисяч хасидів з усього світу приїжджають в Україну відзначати єврейський Новий рік, але в цьому році через пандемію їх очікують не більше 10 тисяч чоловік.

Раніше "Коментарі" назвали 10 областей, які не готові до ослаблення каратину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини