Головна Новини Суспільство релігія Єврейська громада Умані розповіла про COVID-19 та хасидів: ми теж не хочемо помирати
commentss НОВИНИ Всі новини

Єврейська громада Умані розповіла про COVID-19 та хасидів: ми теж не хочемо помирати

Представник єврейської громади переконаний, що негативним ставленням до паломників нинішній мер Умані хоче підняти свій рейтинг перед місцевими виборами

4 вересня 2020, 18:40 comments1084
Поділіться публікацією:

Десятки тисяч хасидів щороку приїздять в Україну, щоб відзначити Рош ха-Шана в українській "Мєккє" — Умані. На даний момент у місто прибули приблизно півтори тисячі хасидів. Про це в інтерв’ю 24 каналу розповів представник єврейської громади Умані Хаїм Хазін.

Єврейська громада Умані розповіла про COVID-19 та хасидів: ми теж не хочемо помирати

Джерело: Спільне

За словами представника хасидів, на даний момент серед прибулих в Україну паломників було виявлено один випадок коронавірусу. Цей чоловік прилетів із Ізраїлю. Після прильоту до нашої країни його тест на COVID-19 виявився позитивним. Зараз хворий перебуває на самоізоляції у спеціально виділеному для цього готелі в Умані. Там само – 5 інших, які контактували з ним.

Мер міста Олександр Цебрій спростовує цю інформацію і заявляє про зафіксованих 6 випадків інфікування серед хасидів.

 Всього ж цьогоріч очікують до приїзду 2000 паломників. А у разі послаблення карантинних заходів — можливо, прибуде на кілька тисяч більше. Для порівняння: у попередні роки на святкування Рош га-Шана до Умані приїздили до 50 тисяч хасидів.

За словами Хаїма Хазіна, всі паломники суворо притримуються заходів обережності у місцях скупчення.

"Ви повинні розуміти, що для нас теж життя важливі. Ми всі люди і всі не хочемо помирати. У нас теж є ті, для кого коронавірус може бути дуже небезпечний", — запевняє Хаїм Хазін.

Представник єврейської громади також переконаний, що негативним ставленням до паломників нинішній мер Умані хоче підняти свій рейтинг перед місцевими виборами, які відбудуться через місяць після Рош га-Шана. При цьому, зауважує він, важливо дивитися на вигоду для всіх, адже "зараз ведуться дуже серйозні розмови про те, щоб перепоховати раббі Нахмана в Ізраїлі". А такі нюанси – дуже важливі для майбутнього туризму в Україні.

Відомо, що 15 вересня у місці значно посилять карантин та встановлять спеціальні пункти, де будуть здійснювати температурний скринінг, оглядати речі та транспортні засоби, а, в разі потреби,складатимуть протоколи про адмінпорушення.

Раніше "Коментарі" писали про те, що хасиди в Умані молитвами змусять коронавірус зникнути з планети.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини