Головна Новини Суспільство медицина Зеленський затвердив кроки по боротьбі з коронавірусом: що потрібно знати про нові обмеження
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський затвердив кроки по боротьбі з коронавірусом: що потрібно знати про нові обмеження

Студентів відправлять на дистанційне навчання, а школярів - на канікули

11 жовтня 2020, 19:16 comments1501
Поділіться публікацією:

У неділю, 11 жовтня, відбулася нарада у президента України Володимира Зеленського, під час якої було прийнято рішення по боротьбі з пандемією коронавірусу COVID -19. Про це повідомив голова комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації Михайло Радуцький на своїй сторінці в Facebook.

Зеленський затвердив кроки по боротьбі з коронавірусом: що потрібно знати про нові обмеження

Одним з найбільш важливих стало рішення про переведення ВНЗ на дистанційне навчання. За словами Радуцького, його підтримує керівництво навчальних закладів. В Україні вже зафіксовані випадки зараження коронавірусом як серед студентів, так і серед викладачів. При цьому, минулого тижня через коронавірус помер декан географічного факультету КНУ ім. Шевченка.

Ще одним важливим рішенням стала ініціатива щодо перенесення осінніх канікул для школярів. Остаточне рішення про це повинна прийняти місцева влада, але у президента рекомендують відправити школярів на канікули вже на наступному тижні — з 15 жовтня.

Заклади громадського харчування (ресторани, нічні клуби) в помаранчевій і червоній карантинних зонах тепер зможуть працювати тільки до 22:00. Також вводяться обмеження на проведення масових заходів в цих зонах.

Президент України Володимир Зеленський доручив МОЗ збільшити запаси засобів індивідуального захисту і медичних препаратів, які застосовуються при лікуванні ускладнень коронавірусу.

У деяких містах України повинні підготуватися до розгортання великих інфекційних госпіталів на випадок перевантаження медичних установ першої та другої хвилі. До цього переліку потрапили Київ, Одеса та Маріуполь. Представники влади заявляють, що вже почали закуповувати необхідне для облаштування цих госпіталів обладнання. А майданчиками для їх створення стануть великі приміщення. Наприклад, в Києві це може бути Палац спорту.

Приймати хворих на коронавірус також будуть відомчі лікарні та установи, підпорядковані Медичній академії наук.

В інфекційних відділеннях також будуть працювати інтерни та студенти старших курсів медичних вузів.

Сьогодні також було прийнято рішення про збільшення фінансування тестувань на коронавірус — до 260 млн грн. Тепер їх проводитимуть по 50 тис. на добу, замість 30-35 тис., які проводилися раніше.

Згідно з розпорядженням глави держави, місцева влада до кінця місяця повинна обладнати 80% ліжкомісць з хворими на коронавірус подачею кисню. Для цього уряд виділив регіонах 572 млн грн.

Михайло Радуцький у своєму пості також зазначив, що єдина ефективна форма контролю за дотриманням масочного режиму — введення відповідальності власників приміщень. Верховній Раді пропонується розглянути зміни до Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" із запобігання розповсюдженню коронавірусної інфекції COVID-19. Зміни передбачають штраф 3400-5100 грн для підприємств, підприємців, установ, організацій, які пропустили в громадське приміщення або громадський транспорт людей без одягнутих респіраторів або захисних масок.

Нагадаємо, лікарі припускають, що епідемія коронавірусу ослабне наступної весни, але поки, на жаль, кількість нових випадків COVID-19 в Україні продовжує зростати. У порівнянні зі вчорашнім днем, приріст захворюваності трохи знизився. За добу захворіло 4768 українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини