Головна Новини Суспільство медицина ВООЗ б'є на сполох: половина людства дихає поганим повітрям
commentss НОВИНИ Всі новини

ВООЗ б'є на сполох: половина людства дихає поганим повітрям

Забруднення атмосфери перевищує місцями безпечний рівень, , в 5 і більш раз

18 червня 2020, 02:30 comments1133
Поділіться публікацією:

Брудне повітря забирає життя 7 млн осіб на рік. Доводиться дихати забрудненим повітрям приблизно половині жителів планети, більша частина яких припадає на жителів Азії та Африки. До такого висновку прийшли фахівці, які проаналізували карту атмосферних забруднень.

ВООЗ б'є на сполох: половина людства дихає поганим повітрям

Згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), в деяких регіонах рівень забруднення перевищує безпечні для людини норми в 5 і більше разів.

Професор Ексетерського університету в Британії Гевін Шэддик з колегами створив модель розповсюдження пилу і аерозолів. Це допоможе побачити реальну динамічну картину забруднення повітря. Так, перш за все, увага буде приділятися найбільш проблемним регіонам Північної Африки, Індії, Бангладеш, в Китаї та Середньої Азії.

Разом з тим аналітики відзначають, що ситуація в Європі, США, Канаді, Мексиці, Бразилії, Австралії за останні 10 років значно покращилася, оскільки влада цих країн і територій докладала значні зусилля у боротьбі з атмосферним забрудненням.

Вчені підкреслюють, що незважаючи на офіційну статистику — від легеневих захворювань в рік помирає 7 млн. осіб, але реальна кількість смертей може бути набагато вище.

Як повідомляв портал "Коментарі", благодаря загальнонаціональному карантину через поширення пандемії коронавіруса Covid-19 в Індії повітря стало набагато чистіше і досяг 20-річного мінімуму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини