Головна Новини Суспільство медицина Вчені виявили людей з імунітетом до коронавирусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені виявили людей з імунітетом до коронавирусу

Дослідники заявляють про особливості імунної системи у деяких людей

4 червня 2020, 11:03 comments2892
Поділіться публікацією:

Вчені, які займаються дослідженнями для пошуку вакцини від коронавіруса прийшли до цікавих висновків. Деякі люди, які не хворіли COVID-19 можуть мати імунітет до вірусу. Дослідники вважають, що вся справа в так званих Т-клітинах, які можуть розпізнавати коронавірус і давати сигнал імунній системі.На думку вчених, причиною цього є так звана перехресна реакція: коли Т-клітини-помічники розвиваються у відповідь на інший вірус, вони реагують на схожий, але раніше не відомий патоген. Таким чином, перехворівши вірусної застудою, Т-клітини "налаштовуються" на розпізнавання і коронавіруса останнього виду.

Вчені виявили людей з імунітетом до коронавирусу

Втім, скептично налаштовані опоненти вважають, що поки рано заявляти про імунітет, оскільки досвід Т-клітин може швидко втратити актуальність, через високу швидкість мутацій коронавіруса.

Тим часом у Китаї розробляють відразу п'ять різних вакцин, для випробування яких залучили 2575 добровольців. Вчені також говорять про те, що новинки безпечні, ефективні і без серйозних побічних ефектів.

Як повідомляв портал "Коментарі", в американській біотехнологічній компанії Moderna кажуть, що завершили першу фазу клінічних випробувань вакцини від коронавіруса на людях. Повідомляється, що випробування на добровольцях вакцини mRNA-1273 почалися у квітні. У результаті, кількість антитіл у добровольців в залежності від дози препарату або перевищувало відповідний показник у крові людей, тих, що вилікувалися від COVID-19, або знаходилась приблизно на тому ж рівні. Крім того, вчені підтвердили, що вакцина добре переноситься і поки підтверджує свою безпеку. А друга стадія випробувань розпочнеться вже в липні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини