Головна Новини Суспільство медицина В Україні впроваджують систему кодування ліків: навіщо вона потрібна
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні впроваджують систему кодування ліків: навіщо вона потрібна

В Україні відновили роботу над впровадженням системи 2D-кодування лікарських засобів

18 серпня 2020, 17:55 comments1007
Поділіться публікацією:

В Україні відновили запровадження системи 2D-кодування ліків. Для цього на початку серпня була створена робоча група на базі Міністерства охорони здоров’я. Про це йдеться у повідомленні "Європейської Бізнес Асоціації", представники якої входять до складу робочої групи.

В Україні впроваджують систему кодування ліків: навіщо вона потрібна

Повідомляється, що запровадження 2D-кодування ліків в Україні має стати одним з інструментом боротьби з фальсифікованими лікарськими засобами, яких у нашій країні близько 10%.

Однак в асоціації відзначили, що 2D-кодування у нашій країні має відповідати механізму, який діє в Євросоюзі. Сприяло би цьому, зокрема, гармонізація українського законодавства з регулюванням ЄС. Крім того, слід розробити низку нормативно-правових актів, які би встановлювали переліки рецептурних та безрецептурних лікарських засобів. Так визначатимуть, щодо яких ліків обов’язково слід застосувати 2D-кодування. Зазначається, що перехідний період на систему кодування ліків у ЄС становив більше трьох років.

У повідомленні йдеться, що пілотний проект з 2D-кодування лікарських засобів в Україні не запустили ще в липні минулого року через декілька факторів. Відсутність гармонізації нормативно-правових актів України з регулюванням ЄС, непідготовленість технічної складової та нереалістичні строки: перелічили їх в асоціації.

Нагадаємо, опитування показало, скільки із сімейного бюджету на місяць українці віддають на ліки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини