Головна Новини Суспільство медицина В Україні прогнозують поширення чотирьох штамів грипу
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні прогнозують поширення чотирьох штамів грипу

Оскільки штами грипу, які циркулюють в певному регіоні, змінюються, рекомендується щороку робити щеплення

9 жовтня 2020, 00:26
Поділіться публікацією:

Наприкінці осені в Україні прогнозується поширення чотирьох штамів грипу. Про це повідомляє Центр громадського здоров’я МОЗ, посилаючись на прогнози ВООЗ – пише Itmed.

В Україні прогнозують поширення чотирьох штамів грипу

Джерело: http://nob2.ru/

Отже, восени та взимку 2020-2021 у країнах Північної півкулі, зокрема і в Україні, прогнозується поширення двох штамів грипу А — Н1N1 та H3N2, які дають найважчі ускладнення, та двох штамів грипу В.

Експерти наголошують: епідемія грипу в Україні зазвичай починається в листопаді та може тривати майже пів року — до початку весни. Особливістю цього епідсезону може стати розповсюдження штаму грипу разом з COVID-19. І лікарі поки не знають, яку очікувати реакцію від організму людини, яка інфікується цими двома вірусами одночасно. Тож медики рекомендують зробити вакцинація від грипу.

Центр громадського здоров’я повідомляє, що в Україну вже надійшли перші партії таких препаратів. Відомо, що МОЗ закупив 665 тисяч доз вакцин проти грипу у французьких, голландських та корейських виробників. Наголошується, що щеплення від грипу не оплачується державою. Усі охочі можуть зробити його власним коштом. Оскільки щороку штами, які циркулюють в певному регіоні, змінюються, рекомендується робити щеплення від грипу щороку. 

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що очікує Україну на тлі другої хвилі коронавірусу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини