Головна Новини Суспільство медицина В Україні додали нові ліки в протокол лікування коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні додали нові ліки в протокол лікування коронавірусу

У МОЗ розповіли про новий лікарський препарат, який включили до національного протоколу лікування коронавірусу

25 червня 2020, 11:25 comments1365
Поділіться публікацією:

Міністерство охорони здоров’я внесе зміни у стандарт лікування хворих на коронавірус COVID-19, зокрема, доповнять національний протокол лікування коронавірусної хвороби медичним препаратом "Дексаметазон". Про це на брифінгу розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

В Україні додали нові ліки в протокол лікування коронавірусу

За словами Степанова, вчора під його головуванням відбулося засідання робочої групи щодо оновлення стандартів надання медичної допомоги при COVID-19.

"Було розглянуто питання щодо внесення додаткових лікарських засобів. Тобто, розширення протоколу лікування коронавірусної хвороби, який ґрунтується на нашому та інших країн досвіді, клінічних випробуваннях. Так, було прийнято рішення щодо внесення препарату "Дексаметазон" до національного клінічного протоколу", — повідомив міністр.

Степанов додав, що протокол – це детальна інструкція, котра пояснює, в який спосіб лікувати пацієнта, аби кількість здорових людей постійно збільшувалася, а число літальних випадків – зменшувалося. Міністр зазначив, що в Україні за останні три місяці значно зросла ефективність лікування хворих на коронавірусну інфекцію.

Нагадаємо, в МОЗ оголосили про розгортання лікарень другої хвилі через епідемію коронавірусу в Україні.

Як повідомлялося, за останні роки в Україні виявили майже 20,6 млн. упакувань лікарських засобів неналежної якості. Про масштаби проблеми фальсифікованих та неякісних ліків розповіли у РНБО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини