Головна Новини Суспільство медицина Україна опинилася на 34 місці за кількістю хворих коронавірусом
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна опинилася на 34 місці за кількістю хворих коронавірусом

Кількість хворих коронавірусом в Україні може різко зрости найближчої осені

1 серпня 2020, 20:48
Поділіться публікацією:

До початку серпня Україна опинилася на 34 місці за кількістю офіційно зареєстрованих випадків зараження коронавірусною інфекцією COVID-19. Про це під час брифінгу заявив заступник Міністра охорони здоров'я – головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передає пресслужба МОЗ.

Україна опинилася на 34 місці за кількістю хворих коронавірусом

Водночас, за кількістю хворих на 1 млн населення наша країна займає 86 місце. Серед європейських країн за кількістю випадків зараження COVID – 19 Україна опинилася на 8 місці, за смертністю – на 15, за кількістю хворих на 1 млн населення – на 37.

Ляшко акцентує увагу на тому, що поки в світі кількість хворих коронавірусом зростає. Зараз вже офіційно зареєстровано понад 17 млн випадків зараження, 668 тис.з яких закінчилися смертю хворих. У Європі зареєстровано 2 млн 871 тис. випадків зараження коронавірусом, з яких 203 тис. – летальні.

Головний санлікар також звернув увагу на те, що протягом минулої доби найбільше нових хворих на території Європи було зареєстровано в Росії – 5400 випадків, в Іспанії – 3092 випадки і у Франції – 1346. Влада Іспанії вже заявила про нову хвилю COVID-19.

Віктор Ляшко також розповів, що нашій країні варто готуватися до епідеміологічного сезону захворюваності на грип та ГРВІ, який традиційно в нашій країні припадає на період з жовтня по травень. Протягом найближчого року, за його словами, в цей час буде циркулювати і коронавірус.

Раніше "Коментарі" писали, що глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебрейесус в п'ятницю заявив, що наслідки пандемії коронавірусу будуть відчуватися протягом десятиліть. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини