Головна Новини Суспільство медицина Україна для лікування COVID-19 закупила препарат, який ВООЗ не рекомендує
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна для лікування COVID-19 закупила препарат, який ВООЗ не рекомендує

По українським лікарням МОЗ розподіляє препарат, який ВООЗ не рекомендує для лікування коронавірусу

20 листопада 2020, 17:30
Поділіться публікацією:

Всесвітня організація охорони здоров'я виступила з рекомендацією не використовувати препарат "Ремдесивір" для лікування пацієнтів з COVID-19. Про це йдеться в повідомленні ВООЗ на сайті організації.

Україна для лікування COVID-19 закупила препарат, який ВООЗ не рекомендує

Йдеться про умовну рекомендацію, випущену 20 листопада. Таке рішення означає, як пояснили у ВООЗ, що недостатньо доказів, які підтверджують використання "Ремдесивіра" для госпіталізованих пацієнтів, незалежно від тяжкості коронавірусного захворювання.

"В цей час немає доказів того, що "Ремдесивір" зменшує летальність і потребу в ШВЛ, впливає на час до клінічного поліпшення та інші важливі для пацієнта результати", — йдеться в повідомленні ВООЗ.

Нагадаємо, що препарат "Ремдесивір" вже почали розподіляти по українським лікарням. Про це раніше повідомляв міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Як заявляв глава МОЗ, препарат "Ремдесивір" входить в українські клінічні протоколи з надання медичної допомоги для лікування коронавірусної інфекції, а також широко застосовується для екстреного використання в багатьох інших країнах світу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини