Головна Новини Суспільство медицина У МОЗ розповіли, які ліки від коронавірусу тестують в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ розповіли, які ліки від коронавірусу тестують в Україні

МОЗ назвав лікарські засоби, що можуть у майбутньому застосуватися для лікування коронавірусу

4 серпня 2020, 13:45
Поділіться публікацією:








В Україні наразі зареєстровані чотири лікарські засоби, які можуть у майбутньому застосовуватися для лікування COVID-19. Зараз ці ліки проходять клінічні випробування, що дозволить засвідчити чи спростувати ефективність препаратів при коронавірусній хворобі. Про це повідомив на брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов 4 серпня.

У МОЗ розповіли, які ліки від коронавірусу тестують в Україні

Зокрема, йдеться про лікарські засоби "Корвітин" та "Аміксин". Як розповіли у МОЗ, їх вже використовують в Україні при інших захворюваннях, наприклад, серцево-судинних. А саме хвороби серця негативно впливають на перенесення коронавірусу.

"Механізм проведення клінічних випробувань є практично однаковим майже в усіх країнах світу. І в Україні законодавство гармонізоване з Європейським Союзом", — зазначив міністр.

Поки що тривають дослідження та є непогані попередні результати, але говорити про конкретні висновки, вважають у МОЗ, зарано.

"Після закінчення всіх цих випробувань ми відразу повідомимо, чим завершилися дослідження. Маємо надію, що ліки будуть ефективними при лікуванні тих чи інших станів, які виникають при COVID-19", — сказав Степанов.

Міністр додав, що у світі поки не існує лікарського засобу, який був би прописаний в інструкції для лікування коронавірусної хвороби.

Раніше "Коментарі" дізналися, до чого призведуть  перегони країн у пошуку ліків проти коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини