Головна Новини Суспільство медицина У МОЗ розповіли, як буде працювати карантин з 1 серпня
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ розповіли, як буде працювати карантин з 1 серпня

Обмеження будуть у всіх чотирьох зонах

29 липня 2020, 12:27 comments4662
Поділіться публікацією:

Глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов розповів, як буде працювати карантин з 1 серпня. Про це він сказав в ході брифінгу, передає "РБК-Україна".

У МОЗ розповіли, як буде працювати карантин з 1 серпня

Він нагадав про поділ країни на чотири епідеміологічні зони: зелену, жовту, помаранчеву і червону.

"Ми змінили правила карантину, починаючи з 1 серпня. Ми зробили поділ на чотири зони... В кожній з цих зон будуть різні обмеження. Найбільш м'які обмеження будуть стосуватися зеленої зони", — сказав міністр.

Він зазначив, що в зеленій зоні обов'язковим є виконання всіх правил карантину, встановлених в країні — масковий режим, соціальна дистанція, використання антисептика.

"Про масові заходи — не більше однієї людини на 5 квадратних метрів. Також обмеження на відвідування кінотеатрів чи театрів, тобто зали повинні заповнюватися не більш, ніж на 50%. Що стосується пересування громадським транспортом, воно може відбуватися у кількості місць, визначених у технічних характеристиках того чи іншого транспортного засобу ", — сказав Степанов.

Глава МОЗ розповів і про перетин кордонів між зеленою і червоною зоною.

"У червоній зоні буде обмежено рух транспорту — міського, міжміського. Будуть встановлені відповідні посади на перетині з зеленої в червону зону. Ми зараз робимо це на рівні територіально-адміністративних одиниць — це чи місто, чи район", — зазначив міністр.

Він запевнив, що МОЗ уже має чіткі критерії, як будуть визначатися зони.

"Там чотири критерію, якщо один з цих критеріїв перевищено п'ять днів поспіль, тільки в такому випадку буде зроблений перехід від більш м'якої зони до більш суворої зони. Вся ця інформація буде розміщена на ресурсах МОЗ, відповідно госборди, де ви зможете подивитися в розрізі кожної області, хто до якої зони відноситься в залежності від епідситуації", — додав Степанов.

Як раніше повідомляли "Коментарі", повноцінне відновлення подорожей до Європи відновиться, коли знизяться показники захворюваності коронавірусом. Про вільний в'їзд в країни Шенгенської зони можна буде говорити не раніше осені.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини