Головна Новини Суспільство медицина У МОЗ готуються до відкриття тимчасових госпіталів для хворих на COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ готуються до відкриття тимчасових госпіталів для хворих на COVID-19

Степанов звертається до українців підтримати медиків в такі скрутні часи не тільки флешмобами, але й відповідальним ставленням до правил безпеки

8 жовтня 2020, 23:05
Поділіться публікацією:

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов анонсував відкриття в Україні тимчасових госпіталів для хворих на COVID-19. Про це він заявив у своєму відеозверненні, яке розміщене на його сторінці у соціальній мережі Facebook.

У МОЗ готуються до відкриття тимчасових госпіталів для хворих на COVID-19

Фото: vk.com/shtabkrskstate

Епідеміологічну ситуацію, яка склалась в Україні на сьогодні міністр порівнює з ситуацією в Іспанії та Італії навесні цього року.

"Подібна ситуація була навесні в Іспанії та Італії. І навіть медичні системи розвинених європейських країн не витримували навантаження, всі ми бачили ті шокуючі кадри", — підкреслює Степанов.

 "Вся система влади та Міністерство охорони здоров'я вже понад пів року працює над тим, щоб мінімізувати наслідки епідемії. За цей час нам вдалося суттєво посилити нашу медичну систему. Ми відновили роботу лабораторій, які з 200 тестів на добу на початку епідемії зараз роблять понад 34 тисячі", - зазначає чиновник.

Крім того, Степанов підкреслив, що за час його знаходження на посаді втричі була збільшена кількість ліжок у лікарнях для хворих на COVID-19 — з 12 до 37 тисяч, а також були визначені й опрацьовані протоколи лікування.

"Сьогодні у нас зайнята 21 тисяча ліжок. Уявіть собі, якби кількість ліжкомісць у лікарнях залишалася такою ж, як була навесні. Це вже були б десятки тисяч смертей", — сказав міністр.

Він наголосив, що вже зараз МОЗ розпочинаємо підготовку до відкриття тимчасових госпіталів для хворих на COVID.

Окремо міністр звернувся до політичних діячів.

"Окремо звертаюся до тих, хто зараз "грає в політику": на кону життя людей, думайте про це кожного разу, коли влаштовуєте концерти або інші масові піар-акції. Йдеться про серйозну небезпеку, і ніхто не має права нехтувати життям та здоров‘ям людей", — зауважив Степанов.


Раніше "Коментарі" повідомляли про черговий антирекорд захворюваності на коронавірус  в Україні - за минулу добу на COVID-19 захворіла рекордна кількість людей — 5 397 осіб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини