Головна Новини Суспільство медицина Стан “важкого похмілля” - побічні дії після найефективнішої вакцини від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Стан “важкого похмілля” - побічні дії після найефективнішої вакцини від коронавірусу

Випробувальники вакцини проти COVID-19 скаржаться на симптоми грипу

11 листопада 2020, 10:15 comments1694
Поділіться публікацією:

Британське інтернет-видання Mirror опублікувало на своїх сторінках відгуки добровольців, які брали участь у випробуваннях вакцини від компаній Pfizer та BioNTech. Волонтери наголошують, що вакцина має помітні побічні дії.

Стан “важкого похмілля” - побічні дії після найефективнішої вакцини від коронавірусу

Фото: delo.ua

43 500 людей в шести країнах випробували на собі препарат. Найчастіше вакциновані скаржилися на головний біль та ломоту в тілі. Спостерігалося й підвищення температури.

45-річна жінка, яка випробувала вакцину, заявляє, що після першої ін’єкції в неї з’явилися симптоми грипу. Після другого уколу стан жінки погіршився ще більше.

Ще один доброволець Гленн Дешилдс порівняв стан після вакцини з важким похміллям.

Варто уточнити, що випробування вакцини проти коронавірусу проходило наосліп. Пацієнтам не повідомляли, отримують вони справжній препарат чи плацебо.

Нагадуємо, що вакцина від компаній Pfizer та BioNTech показала більш як 90% ефективності. Вона вже пройшла два етапи випробувань та чекає на третій. Попри це, препарат вже планують закупити США та Європа.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини