Головна Новини Суспільство медицина Стало відомо, скільки звільнилося вузьких медичних фахівців за останні півроку, а також які на це причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки звільнилося вузьких медичних фахівців за останні півроку, а також які на це причини

Число звільнених фахівців в рази перевищує те, що свідчить про працевлаштування нових лікарів

30 листопада 2020, 18:44
Поділіться публікацією:

За інформацією, опублікованою Національною службою здоров'я в Україні, з системи охорони здоров'я країни за поточні пів року звільнилися 5 тис. лікарів-вузьких фахівців. Водночас нових фахівців в системі відомства зареєструвалося в п'ять разів менше.

Стало відомо, скільки звільнилося вузьких медичних фахівців за останні півроку, а також які на це причини

Також служба опублікувала дані щодо середньостатистичної зарплати медиків в Україні до того, як з неї віднімають податки. Так, відомо, що в адмінланці зарплата закладів становить — 23,5 тисячі гривень, лікарі отримують майже 9 тисяч, медсестри — 7,5 тисячі, молодший медперсонал — 6,1 тисячі гривень.

Раніше портал "Коментарі" писав про те, що в Міністерстві охорони здоров'я розкритикували законопроект держбюджету на майбутній рік. Представники МОЗ вважають, що проект бюджету викликає побоювання — через смішні зарплати країну можуть покинути кращі медичні кадри, адже в інших країнах медперсоналу платять в десятки разів більше, а умови роботи значно вище. За словами Міністра охорони здоров'я Максима Степанова, по час голосування в ВР під час розгляду законопроекту, він не підтримав редакцію головного фінансового документа, в той час, як її схвалили інші нардепи.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини