Головна Новини Суспільство медицина Стало відомо, коли стартує вакцинація від коронавірусу в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли стартує вакцинація від коронавірусу в Україні

Виділена ВООЗ вакцина дозволить прищепити 4 мільйони українців

23 листопада 2020, 19:31 comments1027
Поділіться публікацією:

Початок вакцинації від коронавірусної хвороби в Україні можна очікувати не раніше кінця весни-початку літа майбутнього року. Саме в цей час даний препарат в рамках міжнародної програми COVAX з'явиться в нашій країні та забезпечить п'яту частину українців — всього МОЗ згідно з програмою отримає 8 млн доз на дворазове введення препарату 4 млн українцям. Перша партія препарату, яка прибуде в Україну, складе 1,8 млн. Про це повідомляє видання "Економічна правда" з посиланням на джерело в уряді.

Стало відомо, коли стартує вакцинація від коронавірусу в Україні

Решта необхідного об'єму препарату буде закуплено державою за рахунок виділених з бюджету коштів, а також через комерційні постачання.

За отриманими даними, Кабмін планує закупити препарат в американської Moderna і німецької Pfizer-BioNTech. Також була озвучена сума, виділена на вакцину — вона становить 19,4 мільярда грн. На цю суму вдасться дворазово прищепити ще 19 млн осіб.

Раніше "Коментарі" писали про те, що американська фармацевтична компанія Pfizer і спільно з німецьким BioNTech 20 листопада, подали необхідні документи на реєстрацію у Сполучених Штатах Америки створеної вакцини проти COVID-19.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Bujhm

23 листопада 2020, 19:41

Для слуг и их родственников хватит


Новини