Головна Новини Суспільство медицина Стало відомо, як найчастіше люди заражаються коронавірусом COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, як найчастіше люди заражаються коронавірусом COVID-19

Голова київського Департаменту охорони здоров'я Валентина Гінзбург розкрила секрет, що захист від коронавіруса аж ніяк не в одних масках

10 червня 2020, 23:12 comments10239
Поділіться публікацією:

Як показують дослідження в киевських лабораторіях, 90% випадків зараження коронавірусом COVID-19 сталося посередньої передачі інфекції через руки. Про це повідомила глава Департаменту охорони здоров'я КМДА Валентина Гінзбург.

Стало відомо, як найчастіше люди заражаються коронавірусом COVID-19

За її словами, саме такий результат означає, що українцям необхідно ретельно дотримуватися правил гігієни, мити руки перед прийомом їжі, перекусів і після відвідування туалету, а до закінчення карантину в країні не нехтувати гумовими рукавичками.

"Ми не можемо нескінченно тримати людей в будинках, це не вихід. З іншого боку, люди повинні дотримуватися всіх карантинних вимог... До речі, COVID-19 спровокував розмови про те, про що раніше ніхто не говорив: майже 90% захворювань передається через руки", — зазначила Гінзбург в інтерв'ю виданню "Українська правда".

Також вона зазначила, що медична галузь робить все необхідне, щоб кількість нових хворих зменшувалася, але "щось повинні зробити і самі громадяни".

"Тому що, якщо, наприклад, ви взялися за десять ручок різних установ та під'їздів, а потім потерли очей або під носом — ви можете захворіти. І навіть зараз не можна, щоб сіли десять осіб поруч і розпивали в обідню перерву каву, тому що в кожному потенційно є COVID-19", — підсумовує Валентина Гінзбург.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Великобританії в рамках пом'якшення заходів з карантину готові зняти так званий "заборона на секс".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини