Головна Новини Суспільство медицина Регіони забезпечені ліками за усіма програмами – МОЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Регіони забезпечені ліками за усіма програмами – МОЗ

У МОЗ заявили, що за багатьма програмами залишки ліків у грошовому вираженні перевищують річну суму коштів, що виділялися у попередні роки

20 серпня 2020, 17:08
Поділіться публікацією:

Залишки лікарських засобів та медичних виробів у регіонах існують абсолютно за всіма програмами Міністерства охорони здоров’я України. Про це на брифінгу заявила заступниця міністра охорони здоров'я Світлана Шаталова.

Регіони забезпечені ліками за усіма програмами – МОЗ

За її словами, за багатьма програмами ці залишки у грошовому вираженні значно перевищують річну суму коштів, що виділялися у 2018 та 2019 роках. До прикладу, за програмами ендопротезування залишки становлять близько 180% від попередніх років. Крім того, від 80 до 100% потреби на сьогодні забезпечені програми дорослої та дитячої онкології, дитячого церебрального паралічу, гепатиту донорства крові та допоміжних репродуктивних технологій. Як зауважила Шаталова, на програму дитячій онкології за бюджет 2018 року за весь рік було поставлено лікарських засобів на суму 472 млн грн, за бюджет 2019 року – 443 млн грн. Тоді як залишки в регіонах, відповідно до звітування, станом на 1 серпня складають загальну суму 608 млн грн.

"Що стосується лікування туберкульозу, то в регіонах в грошовому виразі залишків у нас знаходиться на 84%, якщо би ми порівняли весь бюджет минулого року", — сказала заступниця міністра.

Також Шаталова повідомила про продовження постачання медикаментів за кошти 2018 та 2019 років. Мова йде про препарати левофлоксацин і моксифлоксацин.

"Щодо тих лікарські засоби, які стосуються лікування дітей та дорослих на резистентну форму ювенільного ревматоїдного артриту, то залишки в регіонах наразі становлять суму 57,3 млн грн, — розповіла вона. -  Найближчим часом ці препарати поїдуть і в Дніпро, і в інші регіони України, які їх потребують. Загальна поставка становить 61,5 млн грн".

Чиновниця додала, антиретровірусних препаратів за бюджет 2018 року поставили на суму 244 млн грн, за 2019-го — 253 млн грн, а на сьогодні є залишки на 264 млн грн.

Раніше у МОЗ розповіли, як Україна виконує план медичних закупівель.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини