Головна Новини Суспільство медицина Недорогий і всім відомий препарат може допомогти в лікуванні коронавірусу - британські учні
commentss НОВИНИ Всі новини

Недорогий і всім відомий препарат може допомогти в лікуванні коронавірусу - британські учні

Аспірин, який зазвичай використовується як розріджувач крові, може знизити ймовірність ряду ускладнень, викликаних коронавірусом

7 листопада 2020, 15:10 comments2497
Поділіться публікацією:

Тисячі пацієнтів з коронавірусів в Великобританії отримують аспірин в рамках випробування, яке допоможе визначити, чи може цей препарат знизити ризик утворення небезпечних тромбів.

Недорогий і всім відомий препарат може допомогти в лікуванні коронавірусу - британські учні

Дешевий і широко доступний аспірин в рамках одного з найбільших в Британії рандомізованих досліджень в терапії Covid-19 під назвою "Recover", був доданий в список потенційних препаратів для лікування коронавірусної інфекції.

За словами вчених, люди, інфіковані коронавірусом, мають гіперреактивні тромбоцити — фрагменти клітин, які беруть участь в зупинці кровотечі — а це означає, що пацієнти піддаються більш високому ризику померти від тромбозу. Експерти сподіваються, що аспірин як антитромбоцитарний агент, який зазвичай використовується як розріджувач крові, може знизити ймовірність таких ускладнень.

"Аспірин широко використовується для запобігання утворенню тромбів при багатьох інших станах, включаючи серцевий напад, інсульт і прееклампсію у вагітних жінок", — сказав професор Мартін Ландрі, співкерівник дослідження, — "Але включення пацієнтів в рандомізоване дослідження з використання аспірину в лікуванні Covid-19 — єдиний спосіб оцінити, чи є явні переваги для таких хворих і чи переважують ці переваги будь-які можливі побічні ефекти, такі як ризик кровотечі".

Відомо, що не менше 2 тис пацієнтів отримуватимуть 150 мг аспірину в день поряд зі схемою лікування, зазначеною нижче. Дані цих пацієнтів будуть порівнюватися як мінімум з 2 тис іншими пацієнтами, які отримують стандартне лікування Covid-19.

Схема лікування, тестована в даному випробуванні, будується на використанні багатої антитілами плазмі, набраній у пацієнтів з Covid-19, що видужали, і коктейлі антитіл Регенерона, який використовувався для лікування симптомів Covid-19 у Дональда Трампа.

Рішення про додавання аспірину в цей список було прийнято медиками Оксфордського університету, які очолювали дослідження, і головним медичним фахівцем Англії професором Крісом Вітт, за рекомендацією Консультативної групи з терапії Covid-19 в Великобританії.

На відміну від Ремдесівіра, який був схвалений як засіб лікування Covid-19 в США, але показав погані результати в великому дослідженні Всесвітньої організації охорони здоров'я, аспірин є незапатентованими ліками, що робить його набагато дешевше.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що ВООЗ зареєструвало рекордні 581 679 випадків зараження коронавірусів за добу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини