Головна Новини Суспільство медицина МОЗ змінило алгоритм виписки з COVID-19: як це вплине на статистику
commentss НОВИНИ Всі новини

МОЗ змінило алгоритм виписки з COVID-19: як це вплине на статистику

У МОЗ розповіли, як тепер будуть виписувати пацієнтів з коронавірусом

10 червня 2020, 11:21 comments1593
Поділіться публікацією:

В Україні пацієнтів з коронавірусом тепер виписуватимуть після одного негативного ПЛР-тесту та відсутності симптомів. Про це повідомив на брифінгу головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

МОЗ змінило алгоритм виписки з COVID-19: як це вплине на статистику

Так, Міністерство охорони здоров'я змінило алгоритм виписки хворих на коронавірус COVID-19. Раніше усіх, хто вилікувався, виписували у разі відсутності клінічних симптомів, а також двох поспіль негативних тестів ПЛР. Відтепер пацієнту буде достатньо проходження лише одного тестування.

"У нас змінені підходи до виписки хворих людей з коронавірусом із стаціонарів та зняття діагнозу коронавірусна хвороба при одужанні. Раніше у нас критерієм для виписки були відсутність клінічних симптомів, а також два поспіль негативних тести полімеразної ланцюгової реакції. Сьогодні ці критерії становлять відсутність клінічних симптомів, а також один негативний тест ПЛР", — повідомив Ляшко.

За його словами, цей крок спричинить збільшення кількості видужалих.

Нагадаємо, у МОЗ роз’яснили, як закуповуються тести на коронавірус. Так, рішення про закупівлю тест-систем на коронавірус приймають безпосередньо у лабораторіях, а не централізовано.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини