Головна Новини Суспільство медицина МОЗ узгоджує закупівлю ще одних ліків для лікування коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

МОЗ узгоджує закупівлю ще одних ліків для лікування коронавірусу

У МОЗ розповіли, який лікарський препарат з протоколу лікування коронавірусу закупить Україна

9 липня 2020, 05:00 comments1046
Поділіться публікацією:








Україна веде переговори щодо закупівлі лікарського препарату "Ремдесивір" для лікування коронавірусу. Про це розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу.

МОЗ узгоджує закупівлю ще одних ліків для лікування коронавірусу

Міністр повідомив, що препарат "Ремдесивір" одразу був включений українськими лікарями до національного протоколу лікування коронавірусної хвороби. Цей лікарський засіб не був доступний, але нині МОЗ веде переговори з американською компанією-виробником і розраховує на поставки його в Україну.

"Провели певні перемовини з компаніями, які отримали ліцензію від американського розробника. Є попередня домовленість щодо закупівлі препарату для лікування до 8 тисяч пацієнтів", — розповів глава МОЗ.

За словами Степанова, ці ліки дійсно потрібні, адже "Ремдесивір" — гарний противірусний засіб, який ефективно може використовуватися при лікуванні коронавірусної хвороби.

Нагадаємо, в Україні новий лікарський препарат включили до національного протоколу лікування коронавірусу. Так, було прийнято рішення щодо внесення у перелік препарату "Дексаметазон".

Раніше портал "Коментарі" повідомив, що в Україні дистанційна доставка ліків набирає популярність: щодня оформляється понад 1000 замовлень з усіх регіонів країни. На початку карантину показник був удвічі менший.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини