Головна Новини Суспільство медицина МОЗ хоче по-новому тестувати на коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

МОЗ хоче по-новому тестувати на коронавірус

У МОЗ розширять методи, якими визначають наявність вірусу

27 жовтня 2020, 11:38
Поділіться публікацією:








Міністерство охорони здоров'я відзначає недостатню кількість тестувань на COVID-19, тому планує додати нові методи для діагностики вірусу. Про це на брифінгу сказав глава МОЗ Максим Степанов.

МОЗ хоче по-новому тестувати на коронавірус

Так, найближчим часом планують почати використовувати тестування на антиген методом ІФА і за допомогою нових експрес-систем.

Як повідомив Степанов, зараз завершуються випробування українських тест-систем на виявлення антигенів методом ІФА. Додамо, що такий метод вже використовується для визначення антитіл.

"Антиген — це той же вірус. Цей метод також може бути використаний в наших лабораторіях. А лабораторій, які можуть використовувати метод ІФА, значно більше. Вони знаходяться крім наших лабораторних центрів і в наших лікарнях. У такій спосіб ми значно збільшимо кількість тестувань", — пояснив міністр.

Крім того, МОЗ закупить експрес-тести на визначення COVID-19. Наразі проводяться відповідні переговори з компаніями-постачальниками. Також підготовлено проєкт постанови Кабінету Міністрів щодо виділення додаткових коштів на закупівлю цих тест-систем. Планується, що за допомогою експрес-тестів буде здійснюватися до 1 млн досліджень на місяць.

Нагадаємо, у коронавірусу є три фази: лікар описала кожну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини