Головна Новини Суспільство медицина Лікар спрогнозував, скільки хвиль пандемії коронавірусу нас очікує в майбутньому
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар спрогнозував, скільки хвиль пандемії коронавірусу нас очікує в майбутньому

За прогнозами лікаря, у наступному році ще не слід чекати на повне закінчення коронавірусної епідемії

1 грудня 2020, 04:45 comments1392
Поділіться публікацією:

Україна зараз знаходиться на другій хвилі пандемії коронавірусу, яка вже триває кілька місяців. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook лікар Тарас Жиравецький.

Лікар спрогнозував, скільки хвиль пандемії коронавірусу нас очікує в майбутньому

Фото з відкритих джерел

За його прогнозом, слід очікувати на третю хвилю епідемії.

"Ви бачите, що ми піднімаємось вгору. Й пік має бути тільки в кінці січня, тоді ми будемо мати найбільше число нових випадків COVID-19 за добу, — йдеться у повідомленні. — Далі ми почнемо спускатись вниз, але спуск також буде тривати 5-6 місяців. Тоді, місяць чи два, буде тиша з мінімальним числом тих, хто хворіє, а далі – третя хвиля, яка буде тривати приблизно 8-10 місяців".

Лікар повідомляє, що під час першої хвилі коронавірусу перехворіло до 10% населення, тоді як впродовж другої — 40%, а третьої — 25%.

"Після третьої хвилі COVID-19 зникне! – прогнозує лікар. – Можливо, деяку корекцію в прогноз внесе вакцина, але не думаю, що зміни будуть суттєвими".

За словами Жиравецького, слід приготуватися до нових викликів та реалій в прийдешньому 2021 році.

Зазначається, що цей прогноз базується на історичному перебігу іспанського грипу в 1918 році.

"Було б добре, якби я помилявся, але судячи з того, що ми спостерігаємо, тенденція дуже подібна. Позитив у тому, що в 2022 році COVID-19 має зникнути назавжди!" – резюмував лікар.

Нагадаємо, вперше за осінь зафіксовано зниження кількості хворих COVID-19. Так, глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебреесус закликав у зв'язку з новорічними святами проявити відповідальність і вжити всіх заходів, щоб не допустити нового спалаху захворювання.

Раніше портал "Коментарі" інформував, де і скільки доведеться заплатити за тест на коронавірус. Варто врахувати: якщо потрібно зробити терміновий тест на коронавірус, то заплатити доведеться мінімум удвічі більше, ніж за звичайний.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини