Головна Новини Суспільство медицина Лікар пояснила, чому потрібно бути акуратніше з прийомом антибіотиків при COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар пояснила, чому потрібно бути акуратніше з прийомом антибіотиків при COVID-19

За словами лікаря, трохи підвищена температура при коронавірусі не означає, що слід доставати з аптечки антибіотик

10 листопада 2020, 16:55 comments1105
Поділіться публікацією:

Українці дуже часто приймають антибіотики при  коронавірусі, коли цього робити не слід. Через це може у майбутньому виникнути проблема, коли антибіотики просто перестануть допомагати в лікуванні звичайних бактеріальних інфекцій. Про це розповіла лікар-пульмонолог, завідувачка інфекційним відділенням Київської міської клінічної лікарні №17 Світлана Гук "Укрінформу".

Лікар пояснила, чому потрібно бути акуратніше з прийомом антибіотиків при COVID-19

Як розповіла лікар, самолікування потрібне, адже медична система не впорається, якщо люди будуть бігти до лікарі у разі чхання чи температури, яка ледь вища за 37. Пацієнт має розуміти, як впоратися з нежитю і подібними симптомами.

"Але ж ковтати антибактеріальні препарати навіщо? Якщо тенденція не зміниться, мине рік-другий – і ми помітимо, що на звичайних бактеріальних інфекціях антибіотики перестали працювати", — каже Гук.

За її словами, можна зашкодити мікрофлору та присадити печінку саме через прийом антибактеріальних препаратів. Гук зауважує, що призначення чи самопризначення великої кількості антибіотиків може мати серйозну шкоду для здоров’я. На думку медика, антибіотики не мають продаватися вільно, а відпускатися лише за рецептом лікаря.

"А у нас все у вільному доступі, й спробуй сьогодні щось купи – цілого ряду препаратів не дістати, все розкупили про запас, а для чого? Щоб приймати, ледве температура перевалить за 37, бо у переляканого хворого в уяві вже летальний кінець", — сказала Гук.

Як повідомлялося, інфекціоніст роз’яснила, чому не можна одноразову маску надягати декілька разів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини