Головна Новини Суспільство медицина Лікар назвала місце, де зазвичай підхоплюють коронавірус діти
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар назвала місце, де зазвичай підхоплюють коронавірус діти

Лікар рекомендує починати носити маски дітям з найбільш раннього віку

20 листопада 2020, 14:43 comments3155
Поділіться публікацією:

Діти найчастіше інфікуються коронавірусом не в школі чи дитячому садку, а вдома. Про це повідомила професор кафедри дитячих інфекційних захворювань національного медичного університету ім. Богомольця Оксана Виговська в ефірі телеканалу "Україна 24".

Лікар назвала місце, де зазвичай підхоплюють коронавірус діти

За її словами, на коронавірус з однаковою частотою хворіють і дівчатка, і хлопчики. При цьому вона погодилася з ЮНІСЕФ, що гострої потреби закривати садки та школи немає, оскільки вони не є основним місцем зараження дітей.

"Діти в більшості випадків інфікуються вдома, — повідомила Виговська. — Хоча вони вважаються носіями та переносять хворобу легко, щоб захворіти, потрібен тривалий контакт. Тобто — спілкування з родичами".

Лікар зазначила, що важливе значення тривалості контакту і його щільність, тобто, кількість людей в приміщенні. За словами медика, в Україні багато людей хворіють сім'ями, при цьому дитина не інфікується. Виговська закликала не відправляти дітей до школи або садка, якщо хтось із родини захворів на коронавірус. Також лікар рекомендує батькам надягати на дітей маску з ранніх літ.

Нагадаємо, лікар заявив, що люди молодого віку почали по-іншому переносити коронавірус.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини